ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
2 грудня 2009 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Гуменюк В.І., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 8 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа – Святошинська районна в м. Києві державна адміністрація, про встановлення порядку користування земельною ділянкою,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_2. звернулася із зазначеним позовом, посилаючись на те, що їй на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від 23 березня 1999 року належить 55/100 частин будинку АДРЕСА_1 ОСОБА_1 належить 45/100 частин зазначеного будинку. Розрахунок дольової участі співвласників у будинку АДРЕСА_1 по фактичному користуванню було встановлено на підставі рішення ленінградської районної державної адміністрації у м. Києві № 712 від 6 травня 1998 року "Про зміну долей у будинку АДРЕСА_1". Відповідач, як співвласник будинку, відмовляється від свого права на приватизацію належної йому части земельної ділянки, а без отримання його згоди вона не може вирішити питання приватизації. Просила визначити межі та порядок користування земельною ділянкою, що розташована у АДРЕСА_1.
Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 8 травня 2009 року позовну вимогу щодо визначення меж земельної ділянки залишено без розгляду.
Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 8 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року, позов задоволено. Встановлено наступний порядок користування земельною ділянкою, що розташована у АДРЕСА_1. ОСОБА_2 виділено у користування земельну ділянку площею 0,0406 га. ОСОБА_1 виділено у користування земельну ділянку площею 0,0407 га. Лінію розподілу проведено наступним чином: з точки "А", яка розділяє межу по вул. Академіка Вернадського на відрізки 6,44 м. ліворуч та 12,9 м. праворуч + 6,69 м. прямо в точку "Б"; з точки "Б"+0,63 м. перпендикулярно вліво в точку "В"; з точки "В" + 2,66 м. прямо в точку "Г"; з точки "Г + 1,41 м. під кутом 450 в точку "Д; з точки "Д по лінії розподілу першого поверху будинку в точку "Е"; з точки "Е" + 6,56 м. перпендикулярно тильній стіні будинку в точку "К"; з точки "К" + 4,86 м. в точку "Л"; з точки "Л" + 18,15 м. вздовж стіни господарської будівлі на відстані 1,49 м. в точку "М", що розділяє тильну межу ділянки на відрізки 8,77 м. ліворуч та 10,33 м. праворуч.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення, а справу направити на новий розгляд, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Касаційна скарга необґрунтована. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Передбачених законом підстав неправильного застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права не встановлено.
Керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 8 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа – Святошинська районна в м. Києві державна адміністрація, про встановлення порядку користування земельною ділянкою.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.І. Гуменюк