ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Суддя Верховного Суду України Жайворонок Т.Є., розглянувши 2 грудня 2009 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 14 вересня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання дійсним договору міни земельної ділянки та визнання права власності,
в с т а н о в и в:
Рішенням Бахчисарайського районного суду Автономної Республіки Крим від 15 червня 2007 року позовні вимоги ОСОБА_1 про визнання дійсним договору міни земельної ділянки та визнання права власності задоволено. Визнано дійсним договір міни земельної ділянки, укладений 5 червня 2004 року між ОСОБА_1 та ОСОБА_2. Визнано за ОСОБА_1 право на земельну частку (пай) площею 3,09 умовних кадастрових гектара в землях колективного сільськогосподарського підприємства "Агрофірма "Ароматний" на підставі сертифікату серії КМ №0212152, виданого 15 грудня 1997 року, та припинено право ОСОБА_2 на дану земельну частку (пай).
Рішенням Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 14 вересня 2009 року рішення суду першої інстанції скасовано, ухвалено нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 про визнання дійсним договору міни земельної ділянки та визнання права власності відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 14 вересня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_1 не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені ним доводи та зміст оскаржуваного судового рішення також не дають підстави для висновку, що судом при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування зазначеного судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання дійсним договору міни земельної ділянки та визнання права власності за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 14 вересня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Т.Є. Жайворонок