ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
27 листопада 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів:
Барсукової В.М.,
Григор‘євої Л.І., Гуменюка В.І.,
-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Ялтушків Барського району, відділу освіти Барської районної державної адміністрації про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и л а:
У вересні 2008 року позивачка, звернувшись до суду з указаним позовом, зазначала, що з серпня 2006 року працювала в Ялтушківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів вихователем групи продовженого дня.
31 серпня 2008 року її було звільнено з роботи на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП України у зв’язку зі скороченням штату працівників.
Вважаючи звільнення незаконним, ОСОБА_1 просила поновити її на роботі, стягнути 449 грн. середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодувати 10 тис. грн. моральної шкоди.
Рішенням Барського районного суду Вінницької області від 22 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Вінницької області від 16 липня 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У поданій касаційній скарзі ОСОБА_1 просить зазначені судові рішення скасувати, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Рішення Барського районного суду Вінницької області від 22 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 16 липня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.М. Барсукова
Л.І. Григор‘єва
В.І. Гуменюк