ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
27 листопада 2009 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів:
Перепічая В.С.,
Жайворонок Т.Є., Мазурка В.А.,
-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні власністю та відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Рожищенського районного суду Волинської області від 24 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 19 березня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Рожищенського районного суду Волинської області від 24 грудня 2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 19 березня 2009 року, позов задоволено частково. Зобов’язано ОСОБА_2 усунути перешкоди в користуванні спільною частковою власністю шляхом замурування самовільно збудованого вікна в спільній стіні будинку АДРЕСА_1.
В обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_2 посилається на невідповідність висновків судів обставинам справи, неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права й ставить питання про скасування судових рішень і ухвалення нового рішення.
Колегія суддів дійшла висновку про те, що підстави для скасування судових рішень відсутні.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно з вимогами ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Матеріали справи та доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про те, що судами допущено неправильне застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права, яке призвело до неправильного вирішення справи.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити.
Рішення Рожищенського районного суду Волинської області від 24 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 19 березня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.С. Перепічай
Т.Є. Жайворонок
В.А. Мазурок