ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 січня 2009 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Перепічай В.С., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Житомирської області від 29 жовтня 2008 року у справі за позовом ОСОБА_2 до органу опіки і піклування виконавчого комітету Бердичівської міської ради, ОСОБА_1 про скасування висновку органу опіки і піклування, визначення способу участі батька у вихованні дитини,
в с т а н о в и в:
Рішенням Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 11 липня 2008 року в задоволенні позову ОСОБА_2 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Житомирської області від 29 жовтня 2008 року рішення Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 11 липня 2008 року скасовано й ухвалено нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_2 задоволено частково. Визначено спосіб участі ОСОБА_1 у вихованні сина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, шляхом систематичних зустрічей за місцем проживання батька: у період навчання дитини у школі - кожного другого і четвертого тижня щомісяця, починаючи після закінчення занять у школі в п'ятницю до 17 год. у неділю; у період канікул - щотижня, починаючи з 10 год. у четвер до 17 год. у неділю. Надати ОСОБА_1 можливість спільного відпочинку із сином ОСОБА_3 в літній період, тривалістю не більше одного місяця.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати рішення апеляційного суду Житомирської області від 29 жовтня 2008 року, посилаючись на неправильне застосування апеляційним судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, й залишити в силі рішення Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 11 липня 2008 року.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного судового рішення та доданих до нього матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо неправильного застосування судами норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Житомирської області від 29 жовтня 2008 року у справі за позовом ОСОБА_2 до органу опіки і піклування виконавчого комітету Бердичівської міської ради, ОСОБА_1 про скасування висновку органу опіки і піклування, визначення способу участі батька у вихованні дитини.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.С. Перепічай