У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 січня 2009 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Перепічай В.С., розглянувши касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Херсонрибгосп" на рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 13 травня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області від 22 липня 2008 року у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Херсонрибгосп" про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,
в с т а н о в и в:
Рішенням Комсомольського районного суду м. Херсона від 13 травня
2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Херсонської області від 22 липня 2008 року, позов ОСОБА_1 задоволено. Стягнуто з ВАТ "Херсонрибгосп" на користь позивача середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі 27 669 грн. 65 коп. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
13 листопада 2008 року до Верховного Суду України надійшла касаційна скарга ВАТ "Херсонрибгосп" разом із заявою про поновлення строку на касаційне оскарження постановлених у справі судових рішень, у якій скаржник посилається на поважність причин пропуску вказаного процесуального строку.
Клопотання підлягає задоволенню, оскільки причини пропуску строку на касаційне оскарження є поважними.
У касаційній скарзі ВАТ "Херсонрибгосп" просить скасувати рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 13 травня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області від 22 липня 2008 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права й порушення норм процесуального права, провадження у справі закрити.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень та доданих до них матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо неправильного застосування судами норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
На підставі наведеного, керуючись статтею 325 та пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Поновити відкритому акціонерному товариству "Херсонрибгосп" строк на касаційне оскарження рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 13 травня 2008 року та ухвали апеляційного суду Херсонської області від
22 липня 2008 року.
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Херсонрибгосп" на рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 13 травня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області від 22 липня 2008 року у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Херсонрибгосп" про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.С. Перепічай