ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
Суддя Верховного Суду України Ярема А.Г., розглянувши 19 грудня 2008 року касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області від 18 вересня 2008 року в справі за позовом ОСОБА_2 до УМВС України в Івано-Франківській області, третя особа - ОСОБА_1, про відшкодування матеріальної шкоди,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_2 звернувся до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що 17 березня 2008 року в результаті дорожньо-транспортної пригоди (далі - ДТП) належний йому автомобіль Мерседес-Бенц отримав механічні пошкодження, а йому завдано матеріальну шкоду.
Вважаючи, що ДТП сталася з вини водія належного відповідачу автомобіля ОСОБА_1, який перебував у трудових відносинах з УМВС України в Івано-Франківській області, позивач просив з стягнути з відповідача на його користь на відшкодування матеріальної шкоди 5 327 грн. та судові витрати.
Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 1 липня 2008 року позов задоволено, ухвалено стягнути з УМВС України в Івано-Франківській області на користь ОСОБА_2 на відшкодування матеріальної шкоди 5 327 грн. та судових витрат 701 грн.
Рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області від 18 вересня 2008 року зазначене рішення суду першої інстанції змінено, зменшено розмір відшкодування матеріальної шкоди з 5 327 грн. до 2 530 грн. 18 коп.; у решті рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 ставить питання про скасування рішення апеляційного суду й залишення в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на невідповідність висновків апеляційного суду обставинам справи, неправильне застосування норм матеріального і порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у даній справі слід відмовити.
За змістом ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні судів першої та апеляційної інстанції чи відкинуті ними, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу та про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги і зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку про те, що судом допущено порушення норм процесуального або неправильне застосування норм матеріального права, яке призвело до неправильного вирішення справи, та зазначені доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Керуючись ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_2 до УМВС України в Івано-Франківській області, третя особа - ОСОБА_1, про відшкодування матеріальної шкоди за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області від 18 вересня 2008 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, яка подавала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України А.Г. Ярема