ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
18 грудня 2008 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України у складі:
Романюка Я.М., Лихути Л.М., Охрімчук Л.І.,
розглянувши справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, визнання права власності на частину квартири, встановлення порядку користування квартирою, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права приватної власності на квартиру, за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Вінницької області від 28 серпня 2008 року,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці від 5 червня 2008 року позов ОСОБА_2 задоволено, визнано за ним права власності на квартиру АДРЕСА_1 в позові ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя, визнання права власності на частину цієї квартири, встановлення порядку користування нею відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Вінницької області від 28 серпня 2008 року рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове, яким позов ОСОБА_1 задовольно частково. Визнано за ОСОБА_1 право власності на частину квартири АДРЕСА_1. В решті позовних вимог ОСОБА_1, у позові ОСОБА_2 про визнання права приватної власності на квартиру АДРЕСА_1 - відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеним обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено, і це вбачається з матеріалів справи, що оскаржуване судове рішення постановлено з додержанням судом норм матеріального та процесуального права і підстави для його скасування відсутні.
Наведені у касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Касаційна скарга підлягає відхиленню, а оскаржуване судове рішення - залишенню без змін.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити і залишити рішення апеляційного суду Вінницької області від 28 серпня 2008 року без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді Верховного Суду України Я.М. Романюк Л.М. Лихута Л.І. Охрімчук