У Х В А Л А
2 квітня 2008 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України у складі:
суддів:        Григор'євої Л.І., Балюка М.І., 
               Прокопчука Ю.В., Пшонки М.П.,
               Данчука В.Г., Барсукової В.М., 
               Косенка В.Й.,-
розглянувши скаргу ОСОБА_1 про перегляд ухвали Верховного Суду України від 6 лютого 2008 року в зв'язку з винятковими обставинами,
встановила:
Рішенням Тернопільського міськрайонного суду від 20 березня 2007 року позов задоволено.
Ухвалою апеляційного суду Тернопільської області від 19 червня 2007 року рішення Тернопільського міськрайонного суду від 20 березня 2007 року залишено без змін. Ухвалу Тернопільського міськрайонного суду від 20 березня 2007 року скасовано.
Ухвалою Верховного Суду України від 6 лютого 2008 року касаційну скаргу ОСОБА_2 та Тернопільського районного споживчого товариства задоволено. Рішення Тернопільського міськрайонного суду від 20 березня 2007 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 19 червня 2007 року скасовано, провадження у справі закрито.
Від ОСОБА_1 до Верховного Суду України надійшла скарга про перегляд ухвали Верховного Суду України від 6 лютого 2008 року в зв'язку з винятковими обставинами, з мотивів неоднакового застосування судом касаційної інстанції одного і того ж положення матеріального права.
Відповідно до ст. 354 ЦПК України підставами оскарження у зв'язку з винятковими обставинами є неоднакове застосування судом касаційної інстанції одного і того самого положення закону, а також визнання судового рішення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, таким, що порушує міжнародні зобов'язання України.
Враховуючи, що доводи скарги та додані до неї матеріали викликають необхідність перевірки матеріалів справи з метою перевірки ухвали Верховного Суду України (rs1861389) від 6 лютого 2008 року в зв'язку з винятковими обставинами, колегія суддів вважає, що скаргу ОСОБА_1 слід допустити до провадження в зв'язку з винятковими обставинами та витребувати справу.
Керуючись ст. ст. 353, 355, 356 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
ухвалила:
Допустити до провадження в зв'язку з винятковими обставинами скаргу ОСОБА_1 про перегляд ухвали Верховного Суду України (rs1861389) від 6 лютого 2008 року.
Витребувати із Тернопільського міськрайонного суду справу за позовом ОСОБА_1 до Тернопільського районного споживчого товариства, третя особа: суб'єкт підприємницької діяльності ОСОБА_2 про визнання недійсним відчуження об'єкту нерухомості.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Л.І. Григор'єва
М.І. Балюк
Ю.В. Прокопчук
М.П. Пшонка
В.Г. Данчук
В.М. Барсукова
В.Й. Косенко