У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
7 березня 2008 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Патрюк М.В.
розглянувши касаційну скаргу акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" на рішення Галицького районного суду м. Львова від 12 липня 2007 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 15 жовтня 2007 року в справі за позовом ОСОБА_1 до акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" (далі - АКБ "Укрсоцбанк") про стягнення суми, відсотків та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_1 звернулася в суд із вищезазначеним позовом, посилаючись на те, що 15 вересня 2004 року нею було укладено договір банківського вкладу у Львівській обласній філії АКБ "Укрсоцбанк" на суму 3 930 доларів США (далі - доларів) строком на 12 місяців під 8% річних. Після закінчення строку договору вирішила переукласти договір банківського вкладу та 25 жовтня 2005 року уклала договір банківського відділу на суму 3 348 доларів під 9% річних на три місяці. При переукладенні договорів сума вкладу була зменшена до 3 348, 04 доларів. Тому просить стягнути з відповідача борг по депозиту 15 вересня 2004 року, а саме 582 доларів та відсотки по ньому в сумі 314 доларів. Діями відповідача їй також було завдано моральну шкоду в сумі 3 000 грн.
Рішенням Галицького районного суду м. Львова від 12 липня 2007 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду апеляційного суду Львівської області від 15 жовтня 2007 року, позов задоволено частково. Стягнуто з АКБ "Укрсоцбанк" на користь ОСОБА_1 582 доларів, що еквівалентно 2 939, 10 грн. - боргу коштів, що внесено в якості депозитного вкладу, 75, 33 доларі, що еквівалентно 380, 42 грн. відсотків по вкладу та 2 000 грн. на відшкодування моральної шкоди.
У касаційній скарзі АКБ "Укрсоцбанк" ставиться питання про скасування судових рішень суду з підстав порушення судами норм матеріального та процесуального права із ухваленням нового рішення, яким в задоволенні позову відмовити.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись пунктом 5 частиною 3 статті 328 ЦПК України
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" про стягнення суми, відсотків та відшкодування моральної шкоди відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.В. Патрюк