Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
01 листопада 2017 року
м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
СтупакО.В., Іваненко Ю.Г., МаляренкаА.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про зміну розміру аліментів та утримання неповнолітніх дітей, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення Амур - Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 28 квітня 2017 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 04 липня 2017 року,
в с т а н о в и л а:
У березні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду з указаним позовом, в якому просив змінити розмір аліментів, що сплачуються ним ОСОБА_5 на утримання двох неповнолітніх дітей: ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_2, на підставі договору про сплату аліментів на дітей від 22 липня 2015 року, визначивши їх розмір у 1/3 частині від його заробітку (доходу).
Рішенням Амур - Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 28 квітня 2017 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 04 липня 2017 року, позов ОСОБА_4 задоволено.
Ухвалено змінити розмір аліментів, визначений укладеним між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 договором про сплату аліментів на дітей від 22 липня 2015 року, та стягнути з ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_2, в розмірі 1/3 частини всіх його видів заробітку (доходу), але не менш ніж 30 % прожиткового мінімуму для кожної дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення дітьми повноліття.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати рішення суду першої інстанції, ухвалу апеляційного суду та передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції, обґрунтовуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII (1402-19) Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Враховуючи те, що під час проведення попереднього розгляду справи встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів вважає за необхідне призначити її до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про зміну розміру аліментів та утримання неповнолітніх дітей призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Ступак
Ю.Г. Іваненко
А.В.Маляренко