Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
23 жовтня 2017 року м. Київ
Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Журавель В.І., Гулька Б.І., Хопти С.Ф.,
розглянувши клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Яготинського районного суду Київської області від 19 січня 2017 року та ухвали апеляційного суду Київської області від 14 березня 2017 року в справі за позовом ОСОБА_5 до Яготинської міської ради Київської області, ОСОБА_6, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, треті особи: ОСОБА_6, Яготинська міська рада Київської області, про одержання права на спадкування та усунення від права на спадкування за законом,
в с т а н о в и л а:
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 6 червня 2017 року відкрито касаційне провадження у вищевказаній цивільній справі та витребувано її із суду першої інстанції.
Від заявника надійшло клопотання про зупинення виконання рішень судів попередніх інстанцій до закінчення касаційного провадження.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим клопотання підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно із ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
Враховуючи те, що наведені ОСОБА_4 доводи дають підстави для висновку про необхідність зупинення виконання рішення Яготинського районного суду Київської області від 19 січня 2017 року та ухвали апеляційного суду Київської області від 14 березня 2017 року до закінчення касаційного провадження, клопотання слід задовольнити.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Клопотання ОСОБА_4 задовольнити.
Зупинити виконання рішення Яготинського районного суду Київської області від 19 січня 2017 року та ухвали апеляційного суду Київської області від 14 березня 2017 року до закінчення касаційного провадження.
.
Судді
В.І. Журавель
Б.І. Гулько
С.Ф. Хопта