Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 червня 2017 року
м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Попович О.В., вивчивши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 31 січня 2017 року, ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 30 травня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, Виконавчого комітету Мукачівської міської ради, ОСОБА_2, треті особи: ОСОБА_5, приватний нотаріус Мукачівського міського нотаріального округу Біловар І.О.. про скасування рішень виконавчого комітету Мукачівської міської ради, свідоцтва про право власності на житло та договору дарування квартири,
в с т а н о в и л а :
22 червня 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справи (далі - ВССУ) надійшла касаційна скарга ОСОБА_2 на рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 31 січня 2017 року, ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 30 травня 2017 року.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) ВССУ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим скарга підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Касаційна скарга підлягає залишенню без руху, оскільки подана особою, яка не має повноважень на оскарження зазначених судових рішень.
Касаційна скарга подана з пропуском строку на касаційне оскарження (останній день на касаційне оскарження закінчився 19 червня 2017 року, касаційна скарга відправлена 20 червня 2017 року згідно експрес-накладної Нової Почти № 59000264810124). Питання про поновлення процесуального строку не порушується.
Відповідно до ст. 73 ЦПК України суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідно законом або судом, за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин. Одночасно з клопотанням про поновлення чи продовження строку належить вчинити ту дію або подати той документ чи доказ, стосовно якого заявлено клопотання.
Крім того, до касаційної скарги додано рішення суду першої інстанції, яке не містить відбитку гербової печатки суду.
Судове рішення повинно бути підписане та скріплене відбитком гербової печатки суду першої інстанції.
За таких обставин, відповідно до положень ч. 2, ч. 3 ст. 328 ЦПК України касаційна скарга залишається без руху, а ОСОБА_2 роз'яснюється, що він має право протягом тридцяти днів з дня отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху звернутися до суду касаційної інстанції із заявою про поновлення процесуального строку та надати підтвердження щодо поважності пропуску даного строку, завірену належним чином копію рішення суду першої інстанції.
Керуючись ч.2, ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 31 січня 2017 року, ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 30 травня 2017 року залишити без руху та надати строк для усунення недоліків до 23 липня 2017 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя О.В. Попович