Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
04 квітня 2017року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Іваненко Ю.Г., перевіривши касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" на рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 11 серпня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області від 23 лютого 2017 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за кредитним договором та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", ОСОБА_2 про визнання договорів поруки припиненими,
в с т а н о в и в:
У березні 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга.
Відповідно до п. 6 розд. ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Касаційна скарга подана в строк, за формою та змістом відповідає вимогам ст. 326 ЦПК України.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів цивільної справи, є підстави для відкриття касаційного провадження.
У касаційній скарзі викладено клопотання про зупинення виконання рішення суду першої інстанції в частині стягнення судового збору до закінчення касаційного провадження.
Згідно з ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
У задоволенні клопотання слід відмовити у зв'язку з відсутністю підстав для зупинення.
Керуючись ст. ст. 326, 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відкрити касаційне провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за кредитним договором та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", ОСОБА_2 про визнання договорів поруки припиненими, за касаційною скаргою Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" на рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 11 серпня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області від 23 лютого 2017 року.
У задоволенні клопотання Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" про зупинення виконання рішення суду першої інстанції в частині стягнення судового збору до закінчення касаційного провадження відмовити.
Копії касаційної скарги та додані до неї матеріали надіслати особам, які беруть участь у справі, роз'яснити їм право подати заперечення на касаційну скаргу до 20 квітня 2017 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Ю.Г. Іваненко