Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
23 березня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Мазур Л.М., Завгородньої І.М., Попович О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні питання про виправлення описки в ухвалі судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 листопада 2016 року у справі за позовом публічного акціонерного товариства "ВіЕс Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про звернення стягнення на предмет іпотеки, закріплення прав управителя та виселення,
в с т а н о в и л а:
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим заява підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
У жовтні 2016 року на розгляд до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від ОСОБА_4 надійшла касаційна скарга, яка ухвалою судді від 28 жовтня 2016 року була залишена без руху.
Ухвалою судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 листопада 2016 року відкрито касаційне провадження у вищевказаній цивільній справі та витребувано її із Виноградівського районного суду Закарпатської області.
У березні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду касаційної інстанції із заявою про виправлення описки, допущеної під час постановлення ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28листопада 2016 року.
Як вбачається із ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 жовтня 2016 року у її вступній частині була допущена описка, а саме: помилково зазначено найменування позивача "публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк"" замість правильного "публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк"".
Також в ухвалі судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 листопада 2016 року у її вступній та резолютивній частинах допущена описка, оскільки помилково зазначено найменування позивача "публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк"" замість правильного "публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк"".
Із ухвали колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 09 березня 2017 року вбачається, що у її вступній, описовій та резолютивній частинах також допущена описка тапомилково зазначено найменування позивача "публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк"" замість правильного "публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк"".
Відповідно до положень ч. 1 ст. 219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.
За таких обставин, заява ОСОБА_4 про виправлення описки підлягає задоволенню, а допущені в ухвалах судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 листопада 2016 року та від 28 листопада 2016 року, а також в ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 09 березня 2017 року описки підлягають виправленню.
На підставі викладеного та керуючись ст. 219 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Виправити допущені в ухвалах судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 листопада 2016 року та від 28 листопада 2016 року, а також в ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ09 березня 2017 року описки, правильно зазначивши найменування позивача "публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк"" замість помилкового "публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк"".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
І.М. Завгородня
О.В. Попович