Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
15 лютого 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Ступак О.В., Леванчука А.О., Маляренка А.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про стягнення аліментів, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_6 на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 05 вересня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У грудні 2015 року ОСОБА_5 звернувся до суду з указаним позовом, в якому просив стягувати з ОСОБА_4 аліменти на його утримання у розмірі у розмірі 1/4 частини заробітку щомісячно.
Рішенням Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року позов задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_4 аліменти на утримання непрацездатного батька ОСОБА_5 у розмірі у розмірі 1/8 частини заробітку щомісячно, починаючи з 04 грудня 2015 року. У задоволенні іншої частини позовних вимог ОСОБА_5 відмовлено. Вирішено питання про судові витрати.
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 05 вересня 2016 року у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_6 на рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року відмовлено.
У листопаді 2016 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга представника ОСОБА_4 - ОСОБА_6 на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 05 вересня 2016 року.
Ухвалою судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 10 листопада 2016 року відкрито касаційне провадження у вказаній справі.
У лютому 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшло клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим вказане клопотання підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
Перевіривши доводи клопотання ОСОБА_4 колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що воно не підлягає задоволенню, оскільки рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року не є предметом оскарження даної касаційної скарги.
Керуючись статтями 328, 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Відмовити ОСОБА_4 у задоволенні клопотання про зупинення виконання рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 19 квітня 2016 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Ступак
А.О. Леванчук
А.В. Маляренко