Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
8 лютого 2017 року м. Київ
Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Журавель В.І., Хопти С.Ф., Штелик С.П.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні заяву публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" про відмову від касаційної скарги на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 30 травня 2016 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 12 жовтня 2016 року в справі за позовом публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 30 травня 2016 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Києва від 12 жовтня 2016 року, позов публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" (далі - ПАТ КБ "Правекс-Банк") задоволено частково.
Стягнуто солідарно із ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на користь ПАТ КБ "Правекс-Банк" заборгованість за кредитом у розмірі 67 485 доларів США, відсотки за користування кредитними коштами в сумі 26 439,67 доларів США, пеню за несвоєчасність погашення кредиту в розмірі 101 346 грн 62 коп. та пеню за несвоєчасність сплати відсотків у розмірі 188 139 грн 50 коп.
У задоволенні решти позову ПАТ КБ "Правекс-Банк" відмовлено.
У листопаді 2016 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга ПАТ КБ "Правекс-Банк" на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 30 травня 2016 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 12 жовтня 2016 року.
Ухвалою судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 21 листопада 2016 року відкрито касаційне провадження у вказаній справі, витребувано справу зі Святошинського районного суду м. Києва, надіслано особам, які беруть участь у справі копії касаційної скарги та доданих до неї матеріалів, та встановлено їм строк для подання заперечень на касаційну скаргу.
У січні 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ України від ПАТ КБ "Правекс-Банк" надійшла заява про відмову від поданої касаційної скарги на рішення та ухвалу судів попередніх інстанцій у справі та закриття касаційного провадження.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим заява підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 3 ст. 330 ЦПК України особа, яка подала касаційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення касаційного провадження. Про прийняття відмови від скарги та закриття касаційного провадження суд постановляє ухвалу.
Враховуючи те, що заява про відмову від касаційної скарги подана до закінчення касаційного розгляду справи, суд приймає її та закриває касаційне провадження у справі.
Згідно з ч. 5 ст. 330 ЦПК України у разі закриття касаційного провадження у зв'язку з відмовою від касаційної карги повторне оскарження цих рішень, ухвал цією особою не допускається.
Керуючись ст. 330 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ України
у х в а л и л а:
Заяву публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" задовольнити.
Прийняти відмову від касаційної скарги та закрити касаційне провадження у справі за позовом публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства комерційного банку "Правекс-Банк" на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 30 травня 2016 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 12 жовтня 2016 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді
В.І. Журавель
С.Ф. Хопта
С.П. Штелик