Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
02 лютого 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Мазур Л.М., Завгородньої І.М., Писаної Т.О.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні питання про прийняття доповнень до касаційної скаргиОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Одеської області від 09 лютого 2016 року у справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Одеська міська рада, про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження своїм майном,
в с т а н о в и л а:
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим доповнення до касаційної скарги підлягають розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
У березні 2016 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Одеської області від 09 лютого 2016 року.
Ухвалою суду від 04 березня 2016 року відкрито касаційне провадження за вказаною касаційною скаргою та витребувано справу із Київського районного суду м. Одеси.
У січні 2017 року від ОСОБА_4 до суду касаційної інстанції надійшли доповнення до касаційної скарги, поданої у березні 2016 року.
Відповідно до ч. 1 ст. 325 ЦПК України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.
Згідно із п. 1 ст. 330 ЦПК України особа, яка подала касаційну скаргу, має право доповнити чи змінити її протягом строку на касаційне оскарження.
Оскільки доповнення до касаційної скарги ОСОБА_4, поданої у березні 2016 року, надійшли на адресу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ поза межами строку на касаційне оскарження, тобто заявником пропущено строк на подачу доповнення чи зміну касаційної скарги, а тому надані у січні 2017 року доповнення до касаційної скарги підлягають поверненню.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 325, 330 ЦПК України,
у х в а л и л а:
Доповнення до касаційної скарги ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Одеської області від 09 лютого 2016 року у справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Одеська міська рада, про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження своїм майном, повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
І.М. Завгородня
Т.О. Писана