Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 січня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Демяносова М.В.,
Леванчука А.О.,
Маляренка А.В.,
розглянувши у судовому засіданні питання про виправлення описки в ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 січня 2017 року у справі за заявою Головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Глобинського районного управління юстиції Закржевського Ю.В. про надання розстрочки виконання судового рішення, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У вересні 2015 року Головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби Глобинського районного управління юстиції Закржевський Ю.В. звернувся до суду із вищезазначеною заявою, посилаючись на те, що у відділі ДВС Глобинського РУЮ перебувають виконавчі документ про стягнення з ОСОБА_5 на користь Кредитної спілки "Глобинська" заборгованості в сумі 234 032,74 грн та 65 319,08 грн.
11 травня 2015 року боржник звернувся до державного виконавця з клопотанням про звернення до Глобинського районного суду Полтавської області із заявою про розстрочку виконання судових рішень.
У своїй заяві посилався на неспроможність погасити заборгованість за виконавчими документами та необхідність надання розстрочки виконання рішень у зв'язку із скрутним матеріальним становищем і тим, що він має на утриманні осіб похилого віку.
Ухвалою Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року, залишеною без змін ухвалою апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року, у задоволенні заяви Головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Глобинського районного управління юстиції Закржевського Ю.В. відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати ухвали судів першої та апеляційної інстанцій, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права, та постановити нову ухвалу, якою задовольнити заяву Головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Глобинського районного управління юстиції Закржевського Ю.В.
Відповідно до п. 6 розд. ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 січня 2017 року касаційну скаргу ОСОБА_5 відхилено ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року залишено без змін.
Проте, під час технічного виготовлення та оформлення вищевказаної ухвали в тексті ухвали допущені описки у вигляді технічної помилки: замість "касаційну скаргу ОСОБА_5 на ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року" вказано "касаційні скарги ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року" та замість "касаційну скаргу" вказано "касаційні скарги".
Керуючись ст. 219 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Виправити описки в тексті ухвали колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 січня 2017 року вказавши "касаційну скаргу ОСОБА_5 на ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року" замість "касаційні скарги ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на ухвалу Глобинського районного суду Полтавської області від 01 квітня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 24 травня 2016 року" та "касаційну скаргу" замість "касаційні скарги" .
Виключити з тексту ухвали колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 січня 2017 року абзац "У касаційній скарзі ОСОБА_6 просить скасувати ухвали судів першої та апеляційної інстанцій, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права, та постановити нову ухвалу, якою задовольнити заяву Головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Глобинського районного управління юстиції Закржевського Ю.В.".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
М.В. Дем'яносов
А.О.Леванчук
А.В. Маляренко