Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 січня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Висоцької В.С., Гримич М.К.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні заяву Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування" про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом ОСОБА_4 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування", третя особа - Публічне акціонерне товариство "Креді Агріколь Банк", про стягнення сум страхового відшкодування,
в с т а н о в и л а:
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 08 грудня 2016 року касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування" відхилено, рішення апеляційного суду Сумської області від 04 липня 2016 року залишено без змін.
У січні 2017 року до суду касаційної інстанції надійшла заява Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування" про ухвалення додаткового рішення у зазначеній цивільній справі.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим заява підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 220 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.
Ураховуючи, що касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування" відхилено, рішення апеляційного суду Сумської області від 04 липня 2016 року залишено без змін, то підстави для ухвалення додаткового рішення відсутні, оскільки заява про ухвалення додаткового рішення відповідно до ст. 220 ЦПК України може бути розглянута судом, який ухвалив відповідне рішення.
Керуючись ст. 220 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
У задоволенні заяви Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування" про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом ОСОБА_4 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АХА Страхування", третя особа - Публічне акціонерне товариство "Креді Агріколь Банк", про стягнення сум страхового відшкодування відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Кафідова
В.С.Висоцька
М.К. Гримич