Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
8 грудня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
Хопти С.Ф., Журавель В.І., Закропивного О.В.,
розглянувши клопотання ОСОБА_4, ОСОБА_5 про зупинення виконання рішення Білопільського районного суду Сумської області від 12 квітня 2016 року та рішення апеляційного суду Сумської області від 6 червня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_6 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_7, треті особи: Білопільський районний сектор управління Державної міграційної служби України в Сумській області, орган опіки та піклування Вирівської сільської ради Білопільського району Сумської області, служба у справах дітей Білопільської районної державної адміністрації Сумської області, про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням,
в с т а н о в и л а:
У грудні 2016 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшло клопотання ОСОБА_4,
ОСОБА_5 про зупинення виконання рішення Білопільського районного суду Сумської області від 12 квітня 2016 року та рішення апеляційного суду Сумської області від 6 червня 2016 року.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим клопотання про зупинення виконання рішення суду підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
Ухвалою колегії суддів судової палати судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України від 27 жовтня 2016 року вказану справу призначено до судового розгляду.
Ураховуючи наведене, вважаємо за необхідне виконання постановлених у справі судових рішень зупинити до закінчення касаційного провадження.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Виконання рішення Білопільського районного суду Сумської області від 12 квітня 2016 року та рішення апеляційного суду Сумської області від 6 червня 2016 року зупинити до закінчення касаційного провадження у справі.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
С.Ф. Хопта
В.І. Журавель
О.В.Закропивний