Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Державного підприємства "Дослідне господарство "Червоний землероб" про стягнення боргу за договором позики, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Кіровоградської області від 04 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У березні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду із позовом до ДП "Дослідне господарство "Червоний землероб" про стягнення боргу за договором позики.
Рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 22 травня 2015 року позов задоволено.
Стягнуто з ДП "Дослідне господарство "Червоний землероб" на користь ОСОБА_4 заборгованість за договором позики від 12 листопада 2013 року у розмірі 1 438 127 грн 04 коп.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Кіровоградської області від 04 лютого 2016 року рішення суду першої інстанції скасовано і ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування оскаржуваного рішення суду апеляційної інстанції із залишенням в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Державного підприємства "Дослідне господарство "Червоний землероб" про стягнення боргу за договором позики призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.В. Кадєтова
В.О. Кузнєцов