Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за заявою ОСОБА_4, заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство "Альфа-Банк", ОСОБА_5, ОСОБА_6, про скасування рішення третейського суду, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_7 - на ухвалу Новозаводського районного суду м. Чернігова від 26 жовтня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 11 січня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У серпні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду із заявою про скасування рішення третейського суду.
Ухвалою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 26 жовтня 2015 року у задоволенні заяви відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Чернігівської області від 11 січня 2016 року ухвалу суду першої інстанції скасовано, заяву залишено без розгляду.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_4 - ОСОБА_7 - порушує питання про скасування оскаржуваних судових рішень із постановленням нової ухвали про задоволення заяви, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосування норм матеріального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за заявою ОСОБА_4, заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство "Альфа-Банк", ОСОБА_5, ОСОБА_6, про скасування рішення третейського суду призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.В. Кадєтова
В.О. Кузнєцов