Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Комунального підприємства "Тягинська комунальна дільниця", Тягинської сільської ради, голови Тягинської сільської ради Пономаренко Раїси Миколаївни про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, за касаційною скаргою Комунального підприємства "Тягинська комунальна дільниця" Тягинської сільської ради на рішення апеляційного суду Херсонської області від 15 березня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У жовтні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до КП "Тягинська комунальна дільниця", Тягинської сільської ради, голови Тягинської сільської ради Пономаренко Р.М. про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.
Рішенням Бериславського районного суду Херсонської області від 21 січня 2016 року у задоволенні позову ОСОБА_4відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Херсонської області від 15 березня 2016 року рішення Бериславського районного суду Херсонської області від 21 січня 2016 року скасовано та ухвалено нове рішення, яким позов ОСОБА_4 задоволено частково. Стягнуто з КП "Тягинська комунальна дільниця" на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 25 605 грн 80 коп. Вирішено питання про розподіл судових витрат. В іншій частині позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі КП "Тягинська комунальна дільниця" Тягинської сільської ради порушує питання про скасування рішення апеляційного суду із направленням справи на новий розгляд до цього ж суду, мотивуючи свою вимогу порушенням судом апеляційної інстанції норм процесуального права та неправильним застосування норм матеріального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Комунального підприємства "Тягинська комунальна дільниця", Тягинської сільської ради, голови Тягинської сільської ради Пономаренко Раїси Миколаївни про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.В. Кадєтова
В.О.Кузнєцов