Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Кадєтової О.В., Карпенко С.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Кам'янець-Подільського комунального підприємства "Профдезінфекція" про стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою Комунального підприємства "Профдезфінфекція" - на рішення Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 22 жовтня 2015 року та рішення апеляційного суду Хмельницької області від 02 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У березні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до Кам'янець-Подільського КП "Профдезінфекція" про стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 22 жовтня 2015 року позов ОСОБА_4 задоволено частково. Стягнуто з Кам'янець-Подільського КП "Профдезінфекція" на користь ОСОБА_4 10 200 грн 84 коп. невиплаченої заробітної плати (компенсації за невикористані дні відпустки), середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 20 241 грн 76 коп. та 500 грн у відшкодування моральної шкоди. Рішення в межах платежу за один місяць піддано негайному виконанню. В іншій частині позовних вимог відмовлено. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Хмельницької області від 02 лютого 2016 року, з урахуванням ухвали апеляційного суду Хмельницької області від 11 лютого 2016 року, рішення Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 22 жовтня 2015 року змінено та викладено абзац другий резолютивної частини рішення у наступній редакції: Стягнено з Кам'янець-Подільського КП "Профдезінфекція" на користь ОСОБА_4 26 745 грн 22 коп. (грошову компенсацію за невикористані ним дні щорічних відпусток у сумі 5 956 грн 84 коп., невиплачену заробітну плату за грудень 2014 року у сумі 546 грн 48 коп., середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у сумі 20 241 грн 76 коп.), з яких необхідно провести утримання податку з доходу фізичних осіб й інших обов'язкових платежів та 500 грн у відшкодування моральної шкоди. В іншій частині рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі КП "Профдезфінфекція" порушує питання про скасування оскаржуваних судових рішень із направленням справи на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Кам'янець-Подільського комунального підприємства "Профдезінфекція" про стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.В. Кадєтова
С.О. Карпенко