Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до Заводського відділу державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції, Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецторг групп", ОСОБА_4, треті особи: ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання недійсними прилюдних торгів, протоколу про проведення прилюдних торгів та акта про реалізацію предмета іпотеки, за касаційною скаргою представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецторг групп" в особі Миколаївської філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецторг групп" - Михайлова ГлібаВадимовича - на рішення апеляційного суду Миколаївської області від 09 квітня 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У липні 2014 року Публічне акціонерне товариство "Дельта Банк" (далі - ПАТ ""Дельта Банк") звернулося до суду з позовом до Заводського відділу державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції, ТОВ "Укрспецторг групп", ОСОБА_4, треті особи: ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання недійсними прилюдних торгів, протоколу про проведення прилюдних торгів та акта про реалізацію предмета іпотеки.
Рішенням Заводського районного суду м. Миколаєва від 30 січня 2015 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Миколаївської області від 09 квітня 2015 року рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове рішення, яким позов ПАТ "Дельта Банк" задоволено.
Визнано недійсними прилюдні торги від 18 жовтня 2013 року з продажу нерухомого майна - квартири АДРЕСА_1, належної ОСОБА_5 та ОСОБА_6
Визнано недійсним протокол проведення прилюдних торгів від 18 жовтня 2013 року з продажу нерухомого майна - квартири АДРЕСА_1, який складено Миколаївською філією ТОВ "Укрспецторг Групп".
Визнано недійсним акт державного виконавця від 22 жовтня 2013 року про реалізацію предмета іпотеки - квартири АДРЕСА_1, затверджений заступником начальника Заводського ВДВС Миколаївського МУЮ.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі представник ТОВ "Укрспецторг групп" в особі Миколаївської філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецторг групп" - Михайлов Г.В. - порушує питання про скасування рішення суду апеляційної інстанції із залишенням в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосування норм матеріального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до Заводського відділу державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції, Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецторг групп", ОСОБА_4, треті особи: ОСОБА_5, ОСОБА_6, про визнання недійсними прилюдних торгів, протоколу про проведення прилюдних торгів та акта про реалізацію предмета іпотеки призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.В. Кадєтова
В.О. Кузнєцов