Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
07 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Мостової Г.І., суддів: Євтушенко О.І., Кадєтової О.В., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до співвласників майнових паїв СВК "Кунисівський" та СВК "Чернелицький-1" в особі уповноважених ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про визнання права власності на майно, за позовом ОСОБА_8 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_4 про визнання недійсним договору купівлі-продажу майна, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Івано-Франківської області від 17 березня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Городенківського районного суду Івано-Франківської області від 16 червня 2015 року позов ОСОБА_4 про визнання права власності на майно задоволено.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на цегельний завод загальною площею 3 481 кв. м, розташований по АДРЕСА_1.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на водонасосну станцію площею 48,9 кв. м, розташовану по АДРЕСА_2.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на водонапірну башню загальної площею 1 кв. м, розташовану по АДРЕСА_3.
У задоволенні позову ОСОБА_8 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Івано-Франківської області від 17 березня 2016 року рішення суду першої інстанції скасовано і ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову ОСОБА_4 та задоволення позову ОСОБА_8
Визнано недійсним договір купівлі-продажу майна, що знаходиться у спільній частковій власності, укладений 29 грудня 2014 року між ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, які діяли на підставі договору про спільне володіння, користування і розпорядження майном.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування оскаржуваного рішення суду апеляційної інстанції із залишенням в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосування норм матеріального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до співвласників майнових паїв СВК "Кунисівський" та СВК "Чернелицький-1" в особі уповноважених ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про визнання права власності на майно, за позовом ОСОБА_8 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_4 про визнання недійсним договору купівлі-продажу майна призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
Г.І. Мостова
О.І. Євтушенко
О.В. Кадєтова