Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
07 листопада 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Мазур Л.М., Завгородньої І.М., Коротуна В.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Донецького національного університету про поновлення на роботі, виплату заборгованості по заробітній платі, відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою Донецького національного університету на рішення апеляційного суду Запорізької області від 22 червня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Пологівського районного суду Запорізької області від 22 лютого 2016 року в задоволенні позову відмовлено.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Запорізької області від 22 червня 2016 року апеляційну скаргу ОСОБА_4 задоволено частково, рішення Пологівського районного суду Запорізької області від 22 лютого 2016 року скасовано і ухвалено нове рішення, яким позов задоволено частково.
Визнано незаконним наказ ректора Донецького національного університету № 249-К/16 від 06 жовтня 2014 року в частині звільнення ОСОБА_4 на підставі п. 6 ст. 36 КЗпП України.
Поновлено ОСОБА_4 на посаді коменданта гуртожитку № 7 Донецького національного університету.
Стягнуто з Донецького національного університету на користь ОСОБА_4 заборгованість по заробітній платі в сумі 2348 грн 80 коп., компенсацію за невикористану відпустку - 451 грн 80 коп. та середній заробіток за час вимушеного прогулу - 53 869 грн 22 коп.
Виплату заробітної плати провести за вирахуванням податку на прибуток та інших обов'язкових платежів.
Стягнуто з Донецького національного університету на користь ОСОБА_4 3 000 грн у рахунок відшкодування моральної шкоди.
У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі Донецький національий університет, посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення апеляційного суду і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки викладені в касаційній скарзі доводи про наявність підстав для скасування вказаного рішення потребують перевірки.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Донецького національного університету про поновлення на роботі, виплату заборгованості по заробітній платі, відшкодування моральної шкоди призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
І.М. Завгородня
В.М.Коротун