Ухвала
02 листопада 2016 рокум. КиївКолегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
КузнєцоваВ.О., Ізмайлової Т.Л., Мостової Г.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Давид" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, державного нотаріуса Броварської міської державної нотаріальної контори Київської області Журавської Валентини Вікторівни про визнання права власності та зобов'язання вчинити дії, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Давид" на рішення Броварського міськрайонного суду Київської області від 16 грудня 2015 року та ухвалуколегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Київської області від 15 березня 2016 року,
вс т а н о в и л а:
Товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Давид"(далі - ТОВ фірма "Давид") звернулося до суду з позовом до ОСОБА_4, ОСОБА_5, державного нотаріуса Броварської міської державної нотаріальної контори Київської області Журавської В.В. про визнання права власності та зобов'язання вчинити дії.
Рішенням Броварського міськрайонного суду Київської області від 16 грудня 2015 року відмовлено в задоволенні позову.
Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Київської області від 15 березня 2016 року рішення Броварського міськрайонного суду Київської області від 16 грудня 2015 року в частині відмови в задоволенні позовних вимог ТОВ фірма "Давид" про визнання за товариством права власності на частку й частину частки в статутному фонді ТОВ фірма "Давид" скасовано та провадження в цій частині закрито.
В іншій частині рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі ТОВ фірма "Давид"просить скасувати оскаржувані рішення та ухвалити нове рішення про задоволення позову, мотивуючи свої вимоги порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Фірма "Давид" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, державного нотаріуса Броварської міської державної нотаріальної контори Київської області Журавської Валентини Вікторівни про визнання права власності та зобов'язання вчинити дії, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.О. Кузнєцов
Т.Л.Ізмайлова
Г.І.Мостова