Ухвала
2 листопада 2016 рокум. Київ Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Леванчука А.О., ІваненкоЮ.Г., Ситнік О.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Брокбізнесбанк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства "Брокбізнесбанк" на рішення апеляційного суду Харківської області від 12 липня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 10 грудня 2015 року позов публічного акціонерного товариства "Брокбізнесбанк" (далі - ПАТ "Брокбізнесбанк") задоволено, стягнуто на його користь солідарно з ОСОБА_4, ОСОБА_5 заборгованість за кредитним договором від 29 лютого 2008 року № 455А-60 у розмірі 20 480,50 доларів США та 125 020 грн. Вирішено питання про судові витрати.
Рішенням апеляційного суду Харківської області від 12 липня 2016 року рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове рішення у справі про відмову у задоволенні позову ПАТ "Брокбізнесбанк".
У касаційній скарзі ПАТ "Брокбізнесбанк" просить скасувати рішення, ухвалене судом апеляційної інстанції, і залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення апеляційним судом норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII"Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів дійшла висновку про призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Брокбізнесбанк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за кредитним договором призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
А.О. Леванчук Ю.Г. Іваненко О.М. Ситнік
Колегія суддів: