Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
31 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого
спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних
справ у складі:
Мазур Л.М., Коротуна В.М., Попович О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_5 про визнання недійсним рішення виконкому селищної ради, частково свідоцтва про право власності та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, за зустрічним позовом ОСОБА_5 до Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_4 про визнання недійсним рішення виконкому селищної ради, частково свідоцтва про право власності та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на ухвалу апеляційного суду Чернівецької області від 26 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Вижницького районного суду Чернівецької області від 15 березня 2016 року позов задоволено.
Визнано неправомірним та скасовано рішення виконавчого комітету Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області від 02 червня 2010 року № 45 в частині оформлення на ім'я ОСОБА_5 права власності на 1/2 частини житлового будинку, що розташований по АДРЕСА_1.
Визнано частково недійсним свідоцтво про право власності на нерухоме майно від 02 липня 2010 року серії НОМЕР_1, видане на ім'я ОСОБА_5 в частині визнання за нею права власності на 1/2 частини житлового будинку з надвірними будівлями та господарськими спорудами, що розташований по АДРЕСА_1.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на 1/2 частини майна, придбаного під час шлюбу з ОСОБА_5, а саме на 1/2 частини житлового будинку з надвірними будівлями та господарськими спорудами, що розташований по АДРЕСА_1.
У задоволенні зустрічного позову відмовлено.
Не погоджуючись із вказаним рішенням, ОСОБА_5 звернулась із апеляційною скаргою.
Ухвалою апеляційного суду Чернівецької області від 26 травня 2016 року відмовлено у прийнятті вищевказаної апеляційної скарги.
У касаційній скарзі ОСОБА_5, мотивуючи свої доводи порушенням судом апеляційної інстанції норм процесуального права, просить скасувати ухвалу суду апеляційної інстанції і передати справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки викладені в касаційній скарзі доводи про наявність підстав для скасування вказаної ухвали потребують перевірки.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_5 про визнання недійсним рішення виконкому селищної ради, частково свідоцтва про право власності та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, за зустрічним позовом ОСОБА_5 до Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_4 про визнання недійсним рішення виконкому селищної ради, частково свідоцтва про право власності та визнання права власності на частку у спільному майні подружжя, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
В.М. Коротун
О.В.Попович