Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
27 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Демяносова М.В., Кафідової О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про стягнення заборгованості за кредитним договором, зустрічним позовом ОСОБА_4 до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" про визнання нікчемним договору, що обмежує права споживача, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Горохівського районного суду Волинської області від 21 березня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 19 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Ухвалою Горохівського районного суду Волинської області від 21 березня 2016 року, залишеною без змін ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 19 травня 2016 року, зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" про визнання нікчемним договору, що обмежує права споживача, залишено без розгляду.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати ухвалу Горохівського районного суду Волинської області від 21 березня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 19 травня 2016 року, постановити нову ухвалу про прийняття зустрічного позову, посилаючись на порушення судами норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про стягнення заборгованості за кредитним договором, зустрічним позовом ОСОБА_4 до Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" про визнання нікчемним договору, що обмежує права споживача, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Горохівського районного суду Волинської області від 21 березня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 19 травня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
М.В. Демяносов
О.В. Кафідова