УХВАЛА
27 жовтня 2016 рокум. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
МазурЛ.М., ЗавгородньоїІ.М., КоротунаВ.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4 про звернення стягнення на предмет іпотеки, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Івано-Франківської області від 15 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 23 грудня 2015 року в задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Івано-Франківської області від 15 лютого 2016 року апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" (далі - ПАТ "Дельта Банк") задоволено, рішення Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 23 грудня 2015 року скасовано і ухвалено нове рішення, яким позов задоволено.
У рахунок погашення заборгованості за кредитним договором №0805/0908/55-001 від 30 вересня 2008 року в розмірі 389 525 грн 18 коп. звернуто стягнення на предмет іпотеки згідно з договором іпотеки від 30 вересня 2008 року - двокімнатну квартиру № 2, загальною площею 54,5 кв.м, житловою площею 32,8 кв.м, яка знаходиться по АДРЕСА_1 та належить ОСОБА_4 на підставі договору дарування квартири, посвідченого 24 грудня 2004 року державним нотаріусом Коломийської міської державної нотаріальної контори Мануляк-Терпелюк І.В. та зареєстрованого в реєстрі за реєстровим № 2-3271, шляхом передачі права власності на вказаний предмет іпотеки ПАТ "Дельта Банк".
Визнано за ПАТ "Дельта Банк" право власності на двокімнатну квартиру АДРЕСА_2
У касаційній скарзі ОСОБА_4, посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення апеляційного суду і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки викладені в касаційній скарзі доводи про наявність підстав для скасування вказаного рішення потребують перевірки.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4 про звернення стягнення на предмет іпотеки призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів: Л.М. Мазур
І.М.Завгородня
В.М.Коротун