Ухвала
26 жовтня 2016 рокум. КиївКолегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
КузнєцоваВ.О., Кадєтової О.В., Ізмайлової Т.Л.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до виконавчого комітету Херсонської міської ради про стягнення заробітної плати за вимушений прогул та стягнення різниці недоотриманих коштів, за касаційною скаргою виконавчого комітету Херсонської міської ради на рішення колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Херсонської області від 18 травня 2016 року,
вс т а н о в и л а:
У березні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Херсонської міської ради (далі - ВК Херсонської міської ради) про стягнення заробітної плати за вимушений прогул та стягнення різниці недоотриманих коштів.
Рішенням Суворовського районного суду м. Херсона від 28 квітня 2015 року відмовлено в задоволенні позову.
Рішенням колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Херсонської області від 18 травня 2016 року рішення Суворовського районного суду м. Херсона від 28 квітня 2015 рокускасовано та ухвалено нове рішення, яким позов задоволено частково.
Стягнуто з ВК Херсонської міської ради на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 01 квітня 2014 року по 04 березня 2015 року в розмірі 10 672 грн 88 коп.
Вирішено питання щодо судових витрат.
В іншій частині позову відмовлено.
У касаційній скарзі ВК Херсонської міської ради просить скасувати рішення апеляційного суду в частині задоволення позову та ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позову, мотивуючи свої вимоги порушенням судом норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до виконавчого комітету Херсонської міської ради про стягнення заробітної плати за вимушений прогул та стягнення різниці недоотриманих коштів, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.О. Кузнєцов
О.В.Кадєтова
Т.Л.Ізмайлова