Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
26 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кузнєцова В.О., Євтушенко О.І., Ізмайлової Т.Л.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрний дім ім. Горького" про внесення змін до договору оренди земельної ділянки, визначення строку дії договору оренди земельної ділянки та стягнення збитків, за касаційними скаргами ОСОБА_4 та товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрний дім ім. Горького" на рішення Сахновщинського районного суду Харківської області від 09 листопада 2015 року та ухвалу судової колегії судової палати у цивільних справах апеляційного суду Харківської області від 04 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У червні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрний дім ім. Горького" (далі - ТОВ "Аграрний дім ім. Горького") про внесення змін до договору оренди земельної ділянки, визнання строку дії договору оренди земельної ділянки та стягнення збитків.
Рішенням Сахновщинського районного суду Харківської області від 09 листопада 2015 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Харківської області від 04 лютого 2016 року відмовлено в задоволенні позову.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить оскаржувані рішення скасувати та ухвалити нове рішення про задоволення позову, мотивуючи свої вимоги порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
У касаційній скарзі ТОВ "Аграрний дім ім. Горького" просить змінити оскаржувані рішення шляхом виключення з мотивувальної частини рішень висновки про те, що строк дії договору оренди земельної ділянки відраховується з моменту його укладення, мотивуючи свої вимоги порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрний дім ім. Горького" про внесення змін до договору оренди земельної ділянки, визначення строку дії договору оренди земельної ділянки та стягнення збитків, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.О. Кузнєцов
О.І.Євтушенко
Т.Л. Ізмайлова