Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
26 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кузнєцова В.О., Євтушенко О.І., Ізмайлової Т.Л.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Косівщинська" про розірвання договору оренди землі, за касаційною скаргою ОСОБА_4 в особі представника ОСОБА_5 на рішення Сумського районного суду Сумської області від 28 грудня 2015 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Сумської області від 28 березня 2016 року,
вс т а н о в и л а:
ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Косівщинська" про розірвання договору оренди землі.
Рішенням Сумського районного суду Сумської області від 28 грудня 2015 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Сумської області від 28 березня 2016 року відмовлено в задоволенні позову.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 в особі представника ОСОБА_5 просить скасувати оскаржувані рішення та ухвалити нове рішення про задоволення позову, мотивуючи свої вимоги порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Косівщинська" про розірвання договору оренди землі, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.О. Кузнєцов
О.І.Євтушенко
Т.Л. Ізмайлова