Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
26 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Умнової О.В., Висоцької В.С., Іваненко Ю.Г., розглянувши у попередньому судовому засіданні клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 14 січня 2016 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітньої ОСОБА_7, третя особа - орган опіки та піклування Миколаївської міської ради, про визнання осіб такими, що втратили право на користування жилим приміщенням; за зустрічним позовом ОСОБА_6, яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітньої ОСОБА_7 до ОСОБА_4 про вселення, -
в с т а н о в и л а:
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 21 вересня 2016 року вказану цивільну справу, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 14 січня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Миколаївської області від 25 лютого 2016 року призначено до судового розгляду. Клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 14 січня 2016 року, ухвали апеляційного суду Миколаївської області від 25 лютого 2016 року залишено без задоволення.
До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ заявник повторно подав клопотання про зупинення виконання оскаржуваного рішення суду першої інстанції до закінчення касаційного розгляду справи.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцевих та перехідних положень" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
Вивчивши касаційну скаргу та додані до неї матеріали вважаю, що підстав для зупинення виконання ухваленого у справі рішення суду, на яке посилається заявник, не вбачається.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, -
у х в а л и л а:
Клопотання ОСОБА_4 про зупинення виконання рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 14 січня 2016 року залишити без задоволення.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Умнова
В.С. Висоцька
Ю.Г. Іваненко