Ухвала
24 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Ткачука О.С., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до заступника голови Херсонської обласної ради Федько ТамариІванівни, Херсонської обласної ради, Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради про скасування розпорядження, наказу, визнання звільнення незаконним, поновлення на посаді та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, за касаційною скаргою Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради на рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 23 листопада 2015 року та рішення Апеляційного суду Херсонської області від 16 березня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Генічеського районного суду Херсонської області від 23 листопада 2015 року позов ОСОБА_4 до заступника голови Херсонської обласної ради Федько Тамари Іванівни, Херсонської обласної ради, Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради про скасування розпорядження заступника голови Херсонської обласної ради від 04 червня 2015 року № 38, наказу Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради від 09 червня 2015 року № 15, визнання звільнення незаконним, поновлення на посаді та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу задоволено частково.
Визнано розпорядження заступника голови Херсонської обласної ради від 04 червня 2015 року № 38 "Про керівника Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради" незаконним та скасовано його.
Визнано наказ Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради" від 09 червня 2015 року № 15 "Про звільнення за згодою сторін" незаконним.
Визнано звільнення ОСОБА_4 з посади виконуючого обов'язки начальника Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради" незаконним.
Поновлено ОСОБА_4 на роботі на посаді виконуючого обов'язки начальника Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонськоїобласної ради.
Стягнуто з відповідача Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради на користь ОСОБА_4 заробітну плату за час вимушеного прогулу з 08 червня 2015 року по 23 листопада 2015 року в розмірі 15 103 грн без утримання прибуткового податку та інших обов'язкових платежів.
Стягнуто солідарно з відповідачів Херсонської обласної ради та Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонськоїобласної ради на користь держави судовий збір у сумі 1 218 грн.
В іншій частині позову відмовлено.
Рішенням Апеляційного суду Херсонської області від 16 березня 2016 року рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 23 листопада 2015 року змінено, виключено з нього встановлені обставини щодо підстави винесення заступником голови Херсонської обласної ради розпорядження від 04 червня 2015 року № 38, а саме: притягнення ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності по ст. 172-7 КУпАП України за порушення ст.ст. 9, 14 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".
Зазначене рішення суду в частині солідарного стягнення на користь держави судових витрат змінено, стягнуто з Херсонської обласної ради на користь держави судовий збір в сумі 121 грн 80 коп., стягнуто з Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонськоїобласної ради на користь держави судовий збір в сумі 423 грн 88 коп.
Зазначене рішення суду в частині часткового задоволення позовних вимог залишено без змін.
У касаційній скарзі КП "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради просить скасувати судові рішення першої та апеляційної інстанцій та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі суду, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII"Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до заступника голови Херсонської обласної ради Федько Тамари Іванівни, Херсонської обласної ради, Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради про скасування розпорядження, наказу, визнання звільнення незаконним, поновлення на посаді та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, за касаційною скаргою Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради на рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 23 листопада 2015 року та рішення Апеляційного суду Херсонської області від 16 березня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Ю.Г. Іваненко О.С. Ткачук І.М. Фаловська