Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
24 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Дьоміної О.О., Кафідової О.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Міністерства інфраструктури України про стягнення заборгованості по виплатам при звільненні, за касаційною скаргою Міністерства інфраструктури України на рішення Апеляційного суду Херсонської області від 07 квітня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Дніпровського районного суду м. Херсона від 18 березня 2015 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Херсонської області від 24 червня 2015 року, позовні вимоги ОСОБА_4 задоволено частково.
Зобов'язано Міністерство інфраструктури України внести до трудової книжки запис про звільнення ОСОБА_4 з посади виконуючого обов'язки директора Херсонського державного обласного навчально-курсового комбінату з 01 квітня 2011 року згідно наказу Міністерства транспорту та зв'язку України від 01 квітня 2011 року № 53-0.
В іншій частині позову відмовлено.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 11 листопада 2015 року ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 24 червня 2015 року в частині вирішення позову ОСОБА_4 до Міністерства інфраструктури України про стягнення заборгованості по виплатам при звільнення скасовано, справу в цій частині направлено на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Рішенням Апеляційного суду Херсонської області від 07 квітня 2016 року рішення Дніпровського районного суду м. Херсона від 18 березня 2015 року скасовано, ухвалено нове.
Позов ОСОБА_4 задоволено.
Стягнуто з Міністерства інфраструктури України на користь ОСОБА_4 67 793 грн 10 коп. і судовий збір на користь держави в сумі 677 грн 93 коп.
У касаційній скарзі Міністерство інфраструктури України просить скасувати судове рішення апеляційної інстанції та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Міністерства інфраструктури України про стягнення заборгованості по виплатам при звільненні, за касаційною скаргою Міністерства інфраструктури України на рішення Апеляційного суду Херсонської області від 07 квітня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
О.О. Дьоміна
О.В. Кафідова