Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
24 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кузнєцова В.О., Євтушенко О.І., Мостової Г.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агро 2007" до Котелевської сільської ради Новоселицького районну Чернівецької області, ОСОБА_4, третя особа - реєстраційна служба Новоселицького районного управління юстиції Чернівецької області, про визнання незаконним рішення, недійсним свідоцтва про право власності та скасування державної реєстрації права власності, за касаційною скаргою ОСОБА_4 в особі представника ОСОБА_5 на рішення Новоселицького районного суду Чернівецької області від 30 грудня 2015 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Чернівецької області від 23 березня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У листопаді 2015 року товариство з обмеженою відповідальністю "Союз Агро 2007" (далі - ТОВ "Союз Агро 2007") звернулося до суду з позовом до Котелевської сільської ради Новоселицького районну Чернівецької області, ОСОБА_4 про визнання незаконним рішення, недійсним свідоцтва про право власності та скасування державної реєстрації права власності.
Рішенням Новоселицького районного суду Чернівецької області від 30 грудня 2015 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Чернівецької області від 23 березня 2016 року позов задоволено.
Визнано незаконним та скасоване рішення майнової комісії СВК "Росія" с. Котелеве Новоселицького району Чернівецької області згідно протоколу зборів № 12 від 12 лютого 2009 року в частині виділення в рахунок майнових паїв ОСОБА_4 майна на суму 99 085 грн та рішення майнової комісії СВК "Росія" с. Котелеве Новоселицького району Чернівецької області згідно протоколу зборів № 15 від 27 вересня 2009 року в частині виділення в рахунок майнових паїв ОСОБА_4 майна на суму 74 997 грн.
Визнано недійсними свідоцтва про право власності на нежитлові будівлі, видані на ім'я ОСОБА_4 НОМЕР_1 від 11 лютого 2015 року на свинарник по АДРЕСА_1; НОМЕР_2 від 11 лютого 2015 року на свинарник по АДРЕСА_2; НОМЕР_3 від 11 лютого 2015 року на склад по АДРЕСА_3; НОМЕР_4 від 11 лютого 2015 року на свинарник по АДРЕСА_4; НОМЕР_5 від 11 лютого 2015 року на свинарник по АДРЕСА_5; НОМЕР_6 від 11 лютого 2015 року на автомайстерню з обладнанням по АДРЕСА_6.
Скасовані рішення про державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на нерухоме майно, посвідчене наступними свідоцтвами: НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5, НОМЕР_6 від 11 лютого 2015 року.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 в особі представника ОСОБА_5 просить скасувати оскаржувані рішення й направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції, мотивуючи свої вимоги порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агро 2007" до Котелевської сільської ради Новоселицького районну Чернівецької області, ОСОБА_4, третя особа - реєстраційна служба Новоселицького районного управління юстиції Чернівецької області, про визнання незаконним рішення, недійсним свідоцтва про право власності та скасування державної реєстрації права власності, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.О. Кузнєцов
О.І.Євтушенко
Г.І.Мостова