Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
24 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Кафідової О.В., Ступак О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4, треті особи: Публічне акціонерне товариство "УкрСиббанк", Відділ державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Кіровоградській області, про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою представника уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" Кадирова Владислава Володимировича - Басуріної ГанниМиколаївни на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 07 грудня 2015 року та рішення Апеляційного суду Кіровоградської області від 06 квітня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 07 грудня 2015 року в задоволенні позову Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором № 11337027000 від 21 квітня 2008 року відмовлено.
Рішенням Апеляційного суду Кіровоградської області від 06 квітня 2016 року рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 07 грудня 2015 року скасовано та ухвалено нове рішення.
У задоволенні позову Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4, треті особи: Публічне акціонерне товариство "УкрСиббанк", Відділ державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Кіровоградській області, про стягнення заборгованості за кредитним договором від 21 квітня 2008 року відмовлено.
У касаційній скарзі представник уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Дельта Банк" Кадирова В.В. - Басуріна Г.М. просить скасувати судові рішення, ухвалити нове рішення про задоволення позову, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII"Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4, треті особи: Публічне акціонерне товариство "УкрСиббанк", Відділ державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Кіровоградській області, про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою представника уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" Кадирова ВладиславаВолодимировича - Басуріної Ганни Миколаївни на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 07 грудня 2015 року та рішення апеляційного суду Кіровоградської області від 06 квітня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
О.В. Кафідова
О.В. Ступак