Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
24 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Кафідової О.В., Ступак О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання недійсним свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, зняття автомобіля з реєстрації та перереєстрування автомобіля, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 15 лютого 2016 року та рішення Апеляційного суду м. Києва від 21 квітня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 15 лютого 2016 року позов ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про витребування майна із чужого незаконного володіння - задоволено частково.
Витребувано у ОСОБА_5 у примусовому порядку автомобіль марки Тоуоtа Соrоllа, 2008 року випуску, об'єм двигуна 1,6 л, кузов НОМЕР_2, державний реєстраційний номер НОМЕР_1, поставлений на облік в УДАІ ДУ МВС України в м. Києві 18 квітня 2008 року та передати - ОСОБА_6.
Знято з обліку автомобіль марки Тоуоtа Соrоllа, 2008 року випуску, об'єм двигуна 1,6 л, кузов НОМЕР_2, державний реєстраційний номер НОМЕР_1, зареєстрований на ОСОБА_5, 18 квітня 2008 року, в УДАІ ДУ МВС України в м. Києві.
В іншій частині позовних вимог ОСОБА_4, а саме 1. Визнати недійсним свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: автомобіля марки Тоуоtа Соrоllа, 2008 року випуску, об'єм двигуна 1,6 л, кузов НОМЕР_2, державний реєстраційний номер НОМЕР_1, поставлений на облік в УДАІ ДУ МВС України в м. Києві 18 квітня 2008 року. 3. Перереєструвати автомобіль марки Тоуоtа Соrоllа, 2008 року випуску, об'єм двигуна 1,6 л, кузов НОМЕР_2 в УДАІ ДУ МВС України в м. Києві на ім'я позивача, відмовлено.
Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 витрати по сплаті судового збору в сумі 1 429 грн. 45 коп.
Рішенням Апеляційного суду м. Києва від 21 квітня 2016 року рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 15 лютого 2016 року скасовано та ухвалено нове рішення.
Позов ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання недійсним свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, зняття автомобіля з реєстрації та перереєстрування автомобіля задоволено частково.
Витребувано у ОСОБА_5 у примусовому порядкуавтомобіль марки Тоуоtа Соrоllа, 2008 року випуску, об'єм двигуна 1,6 л, кузов НОМЕР_2, державний реєстраційний номер НОМЕР_1, поставлений на облік в УДАІ ДУ МВС України в м. Києві 18 квітня 2008 року з усіма документами на нього та передано ОСОБА_6.
В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.
Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 витрати по сплаті судового збору в сумі 1 429 грн 45 коп.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати судові рішення першої та апеляційної інстанцій та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII"Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання недійсним свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, зняття автомобіля з реєстрації та перереєстрування автомобіля, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 15 лютого 2016 року та рішення Апеляційного суду м. Києва від 21 квітня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
О.В. Кафідова
О.В. Ступак