У х в а л а
24 жовтня 2016 рокум. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Висоцької В.С., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Миколаївобленерго" до ОСОБА_4 про стягнення збитків, завданих внаслідок порушення правил користування електричною енергією для населення, за касаційною скаргою Публічного акціонерного товариства "Миколаївобленерго" на рішення Новоодеського районного суду Миколаївської області від 21 березня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Миколаївської області від 31 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Новоодеського районного суду Миколаївської області від 21 березня 2016 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Миколаївської області від 31 травня 2016 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі Публічне акціонерне товариство "Миколаївобленерго", посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати оскаржувані судові рішення та ухвалити нове рішення про задоволення позову.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів справи, є підстави для призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Миколаївобленерго" до ОСОБА_4 про стягнення збитків, завданих внаслідок порушення правил користування електричною енергією для населення, за касаційною скаргою Публічного акціонерного товариства "Миколаївобленерго" на рішення Новоодеського районного суду Миколаївської області від 21 березня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Миколаївської області від 31 травня 2016 року призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: О.В. Кафідова
В.С.Висоцька
І.М.Фаловська