У х в а л а
19 жовтня 2016 рокум. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Червинської М.Є., Мазур Л.М. ПисаноїТ.О.
провівши попередній розгляд справи за позовом публічного акціонерного товариства "Банк "Київська Русь" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в публічному акціонерному товаристві "Банк "Київська Русь" до ОСОБА_4, треті особи: публічне акціонерне товариство "Кожухівське", Національний банк України, про стягнення заборгованості, за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства "Банк "Київська Русь" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в публічному акціонерному товаристві "Банк "Київська Русь" на рішення Апеляційного суду м. Києва від 11 серпня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Заочним рішенням Святошинського районного суду м. Києва
від 10 грудня 2015 року позов задоволено. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ПАТ "Банк "Київська Русь" заборгованість за кредитним договором у розмірі 51 080 678 грн 45 коп. Вирішено питання про судовий збір.
Рішенням Апеляційного суду міста Києва від 11 серпня 2016 року заочне рішення Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня
2015 року скасовано, ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову.
У касаційній скарзі ПАТ "Банк "Київська Русь" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ "Банк "Київська Русь", просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Колегія суддів дійшла висновку, що справу необхідно призначити до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Банк "Київська Русь" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в публічному акціонерному товаристві "Банк "Київська Русь" до ОСОБА_4, треті особи: публічне акціонерне товариство "Кожухівське", Національний банк України, про стягнення заборгованості, за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства "Банк "Київська Русь" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в публічному акціонерному товаристві "Банк "Київська Русь" на рішення Апеляційного суду міста Києва від 11 серпня 2016 року призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів: М.Є. Червинська
Л.М. Мазур
Т.О.Писана