Ухвала
19 жовтня 2016 рокум. КиївКолегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
КузнєцоваВ.О., Ізмайлової Т.Л., Мостової Г.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором та зустрічним позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" про визнання недійсними кредитного договору, додаткового договору та доповнень до кредитного договору, за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" на ухвалу колегії суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Одеської області від 12 січня 2016 року,
вс т а н о в и л а:
Публічне акціонерне товариство акціонерний банк "Укргазбанк" (далі - ПАТ АБ "Укргазбанк") звернулося до суду з позовом до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором.
Заперечуючи проти позову ОСОБА_4 звернулася до суду з зустрічним позовом до ПАТ АБ "Укргазбанк"про визнання недійсними кредитного договору, додаткового договору та доповнень до кредитного договору.
Рішенням Київського районного суду м. Одеси від 04 лютого 2015 року відмовлено в задоволенні позову ПАТ АБ "Укргазбанк".
Задоволено зустрічний позов ОСОБА_4
Визнано кредитний договір № 204/П від 22 серпня 2006 року, укладений між ВАТ АБ "Укргазбанк" та ОСОБА_4 недійсним.
Визнано додатковий договір про зміни та доповнення до кредитного договору № 204/П від 22 серпня 2006 року, укладений 29 січня 2007 року між ВАТ АБ "Укргазбанк" та ОСОБА_4 недійсним.
Вирішено питання про судові витрати.
Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Одеської області від 12 січня 2016 року рішення Київського районного суду м. Одеси від 04 лютого 2015 року скасовано та закрито провадження.
У касаційній скарзі ПАТ АБ "Укргазбанк"просить скасувати оскаржувану ухвалу апеляційного суду та направити справу для продовження розгляду до апеляційного суду, мотивуючи свої вимоги порушенням судом норм матеріального та процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права потребують перевірки, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором та зустрічним позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" про визнання недійсними кредитного договору, додаткового договору та доповнень до кредитного договору, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.О. Кузнєцов
Т.Л.Ізмайлова
Г.І.Мостова