У х в а л а
19 жовтня 2016 рокум. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
ГоловуючогоМостової Г.І.,суддів: Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О., розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення Кіровоградського районного суду Кіровоградської області від 23 листопада 2015 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 20 січня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У травні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду із позовом до ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном.
Рішенням Кіровоградського районного суду Кіровоградської області від 23 листопада 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Кіровоградської області від 20 січня 2016 року, позов задоволено.
Усунуто перешкоди в користуванні житловим будинком із надвірними будівлями, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 шляхом зобов'язання ОСОБА_5 не змінювати запираючий пристрій у вхідних дверях житлового будинку. Зобов'язано ОСОБА_5 не вчинювати будь-яких дій, які б перешкоджали ОСОБА_4 заходити до будинку та користуватися житловим будинком із надвірними будівлями, що розташований за вищезазначеною адресою.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 порушує питання про скасування оскаржуваних рішень із направленням справи на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки при проведенні її попереднього розгляду встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий Г.І. Мостова
Судді: О.В. Кадєтова
В.О. Кузнєцов