Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
17 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Завгородньої І.М., Ситнік О.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_6 про визнання права власності на нерухоме майно, за касаційною скаргою представника ОСОБА_5 - ОСОБА_7 на рішення Апеляційного суду Одеської області від 21 квітня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 16 грудня 2011 року, з урахуванням ухвали того ж суду від 25 березня 2013 року про виправлення описки, позов ОСОБА_4 та ОСОБА_5 задоволено в повному обсязі.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на Ѕ частину нежитлового приміщення кафе-бару, площею 340,9 кв. м, розташованого за адресою: АДРЕСА_1.
Визнано за ОСОБА_5 право власності на Ѕ частину нежитлового приміщення кафе-бару, площею 340,9 кв. м, розташованого за адресою: АДРЕСА_1.
Рішенням Апеляційного суду Одеської області від 21 квітня 2016 року рішенняПриморського районного суду м. Одеси від 16 грудня 2011 року скасовано та ухвалено нове.
У задоволенні позову ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_6 про визнання права власності на нерухоме майно відмовлено.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_5 - ОСОБА_7 просить скасувати рішення апеляційного суду та направити справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII"Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_6 про визнання права власності на нерухоме майно, за касаційною скаргою представника ОСОБА_5 - ОСОБА_7 на рішення Апеляційного суду Одеської області від 21 квітня 2016 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
І.М. Завгородня
О.М. Ситнік