Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
5 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Леванчука А.О., Маляренка А.В., Ситнік О.М.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" до ОСОБА_5 про звернення стягнення на предмет іпотеки, за касаційною скаргою уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства "ВіЕйБі Банк" М.А. Славкіної на рішення апеляційного суду Київської області від 2 червня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Васильківського міськрайонного суду Київської області від 1 квітня 2016 року позов ПАТ "Всеукраїнський АкціонернийБанк" задоволено. В рахунок погашення заборгованості ОСОБА_5 перед ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний Банк" за кредитним договором № 1/22 від 5 квітня 2007 року, що становить 1059992 грн 17 коп. звернуто стягнення на належний на праві приватної власності ОСОБА_5 будинок АДРЕСА_1 Київської області, що є предметом іпотеки відповідно до іпотечного договору від 5 квітня 2007 року, а також земельну ділянку, загальною площею 0,146 га, що розташована на території Малосолтанівської селищної ради, с Мала Солтанівка, Васильківського району Київської області, цільове призначення земельної ділянки - для будівництва, обслуговування житлового будинку та господарських будівель і споруд, що є предметом іпотеки відповідно до іпотечного договору від 5 квітня 2007 року, шляхом визнання права власності за ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний Банк" за ціною 1067000 грн, в тому числі: житловий будинок за ціною 732 000 грн, земельна ділянка за ціною 335 000 грн.
Рішенням апеляційного суду Київської області від 2 червня 2016 року, рішення суду першої інстанції скасовано та у справі ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позову ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний Банк" відмовлено.
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, із залишенням в силі рішення суду першої інстанції.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів дійшла висновку про призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" до ОСОБА_5 про звернення стягнення на предмет іпотеки призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
А.О. Леванчук
А.В. Маляренко
О.М. Ситнік