Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
05 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
Ситнік О.М., Демяносова М.В., Леванчука А.О.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за заявою ОСОБА_4, заінтересована особа - Четверта Харківська державна нотаріальна контора та ОСОБА_5, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_6 на рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова від 07 грудня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 28 січня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Комінтернівського районного суду м. Харкова від 07 грудня 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Харківської області від 28 січня 2016 року, у задоволені заяви ОСОБА_4 відмовлено.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_4 - ОСОБА_6, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення суду першої інстанції, ухвалу суду апеляційної інстанції та ухвалити нове рішення, яким його заяву задовольнити.
Відповідно до п. 6 розд. ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Наведені у касаційній скарзі доводи дають підстави для призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за заявою ОСОБА_4, заінтересована особа - Четверта Харківська державна нотаріальна контора та ОСОБА_5, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Ситнік О.М.
Демяносов М.В.
Леванчук А.О.