Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
05 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Гримич М.К., Висоцької В.С., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання осіб такими, що втратили право на користування житловим приміщенням у зв'язку з відсутністю в ньому понад шість місяців без поважних причин; за зустрічним позовом ОСОБА_4 до Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова про укладення договору найму житлового приміщення, за касаційною скаргою Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова на рішення апеляційного суду Чернігівської області від 16 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Ічнянського районного суду Чернігівської області від 14 грудня 2015 року позов Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова задоволено.
Визнано ОСОБА_4, ОСОБА_5 такими, що втратили право на користування житловим приміщенням, а саме, квартирою АДРЕСА_1.
У задоволені зустрічного позову ОСОБА_4 відмовлено.
Додатковим рішення цього ж суду від 04 січня 2016 року вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Чернігівської області від 16 лютого 2016 року рішення суду першої інстанції в частині визнання ОСОБА_4 таким, що втратив право користування житловим приміщенням, скасовано та ухвалено в цій частині нове рішення про відмову у задоволенні позову.
В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.
Додаткове рішення суду першої інстанції змінено.
У касаційній скарзі Квартирно-експлуатаційний відділ м. Чернігова просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу неправильним застосуванням судом апеляційної інстанції норм матеріального права та порушенням норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів справи, є підстави для призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Справу за позовом Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання осіб такими, що втратили право на користування житловим приміщенням у зв'язку з відсутністю в ньому понад шість місяців без поважних причин; за зустрічним позовом ОСОБА_4 до Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова про укладення договору найму житлового приміщення, за касаційною скаргою Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова на рішення апеляційного суду Чернігівської області від 16 лютого 2016 року призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
М.К. Гримич
В.С. Висоцька
І.М. Фаловська